Üzüm çekirdeği yağı nedir? Faydaları nelerdir?

Üzüm çekirdeği yağı nedir? Faydaları nelerdir?

Üzüm çekirdeği yağı, şarap yapımının yan ürünüdür. Üzüm çekirdeğinin soğuk pres yoluyla sıkılmasından elde edilen bir yağdır. Doğal güzellik ürünü olarak kullanılan üzüm çekirdeği yağı bitkisel yağlara sağlıklı bir alternatif olarak pazarlanmaktadır.

Hafif tadı ve yumuşak içeriği sayesinde, salata sosları, mayonezler, sarımsak, biberiye veya diğer ot ya da baharatların yağ infüzyonları için  kullanılabilir. Ayrıca fırınlanmış ürünlerde krep ve wafflelarda yaygın olarak kullanılır. İşte yüksek E vitaminine sahip olan üzüm çekirdeği yağının faydaları…

–  Soğuk pres üzüm çekirdeği yağı özellikle kozmetik alanında kullanılmaktadır.

– Yüksek nemlendirici özelliğiyle cilt bakımı, saç bakımı, dudak kremi gibi ürünlerde kullanılır.

– Gözeneklerin tıkanmasını ve sivilcelerin oluşumunu engeller.

– Ağız yoluyla alındığında, kolesterol ve trigliserit düşürücü, hücre yenileyici özelliğe sahiptir.

– Kalp sağlığını korur.

– Bağışıklık sistemini güçlendirir.

– Güneş yanığı riskini azaltır.

– Gözaltı morluklarını yok eder.

– Hasar görmüş kılcal damarları onarır.

– Astım ve alerji solunumuna iyi gelir.

– Saçları besler ve hızlı uzamasını sağlar.

– Kepek oluşumunu engeller.

– Cildi sıkılaştırır.

– Cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur.

Bir cevap yazın