Badem yağı hakkında bilinmeyenler…

Badem yağı hakkında bilinmeyenler…

Badem ağacı olarak bilinen prunus dulcis ağacının yenilebilir tohumlarına badem adı verilmektedir. Badem bütün olarak tüketilebileceği gibi, un veya süt haline de getirilebilir. Yağ açısından zengin olması nedeniyle badem mükemmel bir yağ kaynağıdır. Tatlı badem çeşitleri yiyecek, kozmetik ve yağ olarak kullanılır. Acı bademin ise tıbbi özellikleri olduğuna inanılır.

Badem yağı rafine ve rafine edilmemiş olarak iki grupta toplanır. Rafine olmayan badem yağı yüksek ısı ve kimyasal maddeler kullanılmadan ham bademlerin sıkıştırılmasıyla üretilir.

Badem yağı E vitamini, kalsiyum, çinko, demir, fosfor, selenyum, bakır, magnezyum ve niasin açısından oldukça zengin içeriklidir.

Badem yağının faydası çoktur. Bunlar;

– Kalp sağlığınızı korur

Güçlü antioksidanlar içerir

Kan şekeri kontrolü için faydalıdır

Kilo vermenize yardımcı olur

-Cildi ve saçları güzelleştirir

-İçerdiği E vitamini sayesinde erken yaşlanmayı önler

-Rafine edilmemiş badem yağı salatalarda sos olarak kullanılır

-Hafızayı güçlendirir ve sinir sistemini korur

-Gözaltındaki mor halkaları yok eder

 

Badem yağı hakkında bilinmeyenler

Bir cevap yazın